nyugdíjügy

 2011.02.03. 10:36

Azt gondolom, hogy ezt: http://www.ngm.gov.hu/sajtoszoba/sajtoanyagok/2010sajtohirek/10november/nyugdijrendszer_reformja.html
a pdf-et legyenszíves bárkinek, mielőtt önállóan okosságokat szül, elolvasnia.
Aztán dönthet, hogy milyen mentalitása van és milyen tényekkel vagy manipulatív adatokkal vagdalózik.
A reform lényege, akárhogy is nézzük, a kétpilléres nyugdíjrendszer, egyszer egy állami SZOLIDÁRIS alapú és az öngondoskodás, akinek lesz agya és ereje ehhez.
Az állami pillér: szolidáris! Magyarul nem baszhatunk ki a néppel, valamit kell dobni nekik is.
Továbbá nem elfelejteni azt a sort, hogy ezentúl nyugdíjcélú kifizetés csak nyugdíjcélú befizetésekből teljesíthető, ha az államnak éppen másra nem kell a lóvé.
Azoknak üzenem, akik az "úgysem hagyják" és az "államatyuska gondoskodik" fílingben élnek, hogy ez egy egyértelmű mondat, szolidárisan nagyon szeretünk benneteket, de annyi lesz mindig is kifizetve, amennyi jut.
Ha nem jut, hát nem jut, innentől ennek törvényi háttere van, széttartott kézzel mosolygás és ennyi.
Azt is gondolom, hogy Orbánéknak ez egy logikus döntése volt, neki kellett nyúlniuk a rendszernek, nem ezzel, hanem a kommunikációval van bajom, a globális népi hülyének nézés zavar.
Miért nem lehet megmondani a valódi célokat?
A Nemzetgazdasági Minisztérium anyagában egyértelmű ez, de miért primitíven manipulatív a köztájékoztatás?
Tulajdonképpen ezen akadtam ki, azon, hogy tömegek nem fogják érteni a lényeget, belecsattognak saját csapdájukba ahelyett, hogy fejbevernék őket, héJózsi, ez az a világ, amikor az öregkori életedet magadnak kell finanszíroznod, ne edd meg a jövőt ma és ne várj csodát, mivel anyagi fronton csodák nincsenek.
Pénzt csak pénz tud teremteni, akárhogyan is úrizálunk ezen, hogy büdös a pénzzel bánás, mindenkinek a saját gazdálkodásával törődnie kell. Talán éppen azért, hogy a szellemisége ne nyavajodjon el.
Bírom ezt az "eltőzsdézték" dumát is, szóval ha a működési költségek levonása után reálhozam teremtődik egy befektetésen, akkor miről beszélünk?
Világméretű pénzügyi válságot éltünk túl, világméretű cégek omlottak össze, ez egy példa? A mgánnyugdíkpénztárak befektetői egy év alatt visszahozták a veszteségeket, szerintetek ezeknek a szakembereknek a munkája ingyen van?
Te mennyit tettél félre és mit értél el ezen? Mennyit ér az, hogy megőrizték a pénzedet egy összeomlás szélén és most éppen szépen énekelve odaadhatod szolidáris célokra államadósság enyhítésére, apád, anyád nyugdíjára és a szomszédére?
Miért gondoljátok, hogy ennek nincs ára?
Ezt a pénzt annak köszönhetitek, hogy a megviselt szocik úgy gondolták, hogy az ügyeletes kormány oldja meg a jelenlegi nyugdíjasok életetét a költségvetésből, okoskodjon azon a minenkori kormány, hogyan, ne toligálja a problémát a jövőre, mert a jöbőben ez már valóságos és kézzelfogható alapon kezelhető legyen.
Nem akarok szolidáris lenni.
Az, hogy a jelenlegi nyilatkozatok alapján undorító gazdag vagyok, egyenesen bosszant.
Nem vagyok gazdag.
Az is bosszant, hogy ma, itt, Magyarországon engem, aki tisztességesen adózik, járulékot fizet, undorító túlélőnek neveznek azok, akik nem fizetnek semmit a közösbe és érzésből, információk nélkül osztják az észt.
Kiközösített, "gazdag" forradalmár vagyok, az, aki büszke arra, hogy a tisztességes jövedelmem 24 százalékát beadom a szolidáris közösbe, mert társadalmi feladatom igenis van, viszont a 10 százalékot, igenis, nem nyomon követett ígéretben, hanem valódi, a piac kockázatait elfogadott léptékben saját jövőmre akarom fenntartani és fenntartom.
Számomra a kormány által "A nyugdíjreformot támogató öntudatos tömeg" igazán ÖNTUDATOS, szabad akaratából támogatja a kormány irányvonalát, ne pofázzon ezentúl és élje meg büszkén, hogy ő tartotta fenn a nyugdíjrendszert.
Szabad akaratából.
Viszont fogadja el, hogy van 102 ezer polgár, aki nem akarta ezt.
slussz
 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldzazie.blog.hu/api/trackback/id/tr92635366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása