cigizős

 2011.02.26. 07:49

Tulajdonképpen lehetne zöldbabfőzelékkoncentrációban élni, de nem tudok és mostanában rendszeresen felcuccolják az agyamat. Most éppen ez a kocsmában dohányzós sztori, már eleve szeretném mindenkinek a tudomására hozni, hogy nekem jogom van dohányozni, ha akarok, tiszteletben tartom azokat akiket zavar, nyugodtan ne legyenek velem, de ugyanúgy jogom van önmagam rombolni a saját defektem szerint, mint akik műanyagkaját esznek, vegyészeti alkoholokkal irtják az agysejtjeiket, nyomják az energiaitaloktól kezdve a piacvezető üdítőkig a savakat magukba, agyonzabálják a felesleges gyógyszereiket, vagy csak egyszerűen a lelki defektjeik miatt foglalják le száz évre az egészségügyet.

Vagy jöjjön az apokalipszis, ugorjunk neki mindennek ami árt, velem és a dohányzásommal együtt, megváltó leszek és a sor elejére állok, de ez valahol így diszkrimináció, olyan mint egy APEH határozat ami tuti kihagyja a sztoriból a környezetet.

Elmondjam neked, hogy sokkal jobban félek attól, hogy agyonhajszolt vagy dilettánssá kiégett orvos kezébe kerülök, ha egyszer bajom lesz, akkor nem keresik meg mi az, vagy nem lesz rá gyógyszer vagy éppen műszer a szerelésemhez, vagy egyszerűen nem bírom kifizetni a megfelelő ellátást, mint attól, hogy a cigi miatt feldobom a talpam?

Győzzön már meg valaki pozitív motívációval, hogy milyen fene alternatívája van az életemnek ha abbahagyom a füstölést, ez nem igazán hatékony módszer, hogy ijesztegetnek, nem vagyok ijedős, nem működik, hogy kirekesztenek, meg fogom találni a saját jóérzésű környezetemet, s tényleg nem gondolom, hogy egyéb területeken egy pici lépéssel is közelebb vinne a rámnövő hatás az egészséges élethez.

Nem könnyű kiragadni egy vezérsztorit egy olyan embernek, aki végignézett egy alkoholistán az összes olcsó szesz tudatromboló és fizikai hatását, elemezni tudom simán vegyület szerint, aki látott sokgyerekes családapát elgépezni az összes fizetését, de ő jót akart, többet teremteni a családjának, aztán olyan embereket, akik betegségekbe menekülnek az élet elől, olyan klasszikus kocsmáros ismerősöm is van, aki tényleg betegségekkel küzd a hajdani húzós ideje után, de az egzisztenciáját ott teremtette meg, szóval igazság nincs, egyenes logika nincs.

Maximum egymás mellett fekszünk majd, én, az aszott dohányos, és te, akinek a koporsójára az lesz írva, hogy nátrum-benzoáttal tartósítva.

Olyan az egész, mint amikor egy fene egészséges életmódot folytató családdal laktam együtt egy hajdani síelésen, komoly napi figyelemmel kísérték a vitaminbevitelt, viszont a család nőnemű fele nem volt képes ötszáz métert gyalogolni, menéséhez a férj kiásta a kocsit a hóhegy alól naponta kétszer és lekorcsolyázott vele a hegyen.

Ok, nem dohányzunk kocsmában, viszont akkor ne legyenek ott vegyszerezett szeszek, ne kapjak már ártalmas üdítőitalokat, ne is beszéljünk a kávé hatásáról, aztán a finomított cukrot is felejtsük el, sorolhatnám még, de nekem az az érzésem, hogy nem a tiltásokkal kelleni kezelni a jónépet, hanem aranyérkenőcs és gombakúp reklámozás helyett talán biciklit ajánlani vagy éppen elmondani, hogy egy félnapos erdei séta közben nem is jut eszébe az embernek a dohányzás, viszont a hegytetős vendéglőben benyomandó babgulyás után simán befér egy sör mellé a cigi, átnézve a füstön a napba bizseregni és talán ennyi.

Ez így.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása